מיינדס אוף פיס – כנס משא ומתן ציבורי ישראלי-פלסטיני בקנה מידה קטן 12-13 ביולי, 2012 תיאטרון ערבי-עברי ביפו – תל-אביב, ישראל
הסכם 1: צעדים לבניית אמון פתרון – הפתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא 'פתרון שתי מדינות' – מדינה ישראלית עצמאית ומדינה פלסטינית עצמאית – המבוסס על החלטות בינלאומיות לגיטימיות. אלימות – ישראלים ופלסטינים מגנים כל מעשה אלימות כולל הסתה. התנחלויות – ישראל תקפיא כל פעילות בנייה בהתנחלויות בגדה המערבית. מים – ישראלים ופלסטינים יקימו ועדה משותפת למציאת פתרונות לצרכי המים של הפלסטינים. אינטראקציות בין-אישיות – ישראלים ופלסטינים מעודדים כל צורה של אינטראקציות בין אנשים – כולל מיזמים עסקיים, קבוצות דיאלוג ופרויקטים חינוכיים – המקדמים שלום. שני הצדדים יצהירו בפומבי על כוונותיהם להיכנס למשא ומתן לסיום הסכסוך. המטרה היא להגיע להסכם שלום מסכם תוך 24 חודשים. גופות מועברות – גופות פלסטיניות בישראל יועברו לרשות הפלסטינית בגדה המערבית.
משלחת ישראלית משלחת פלסטינית
מיינדס אוף פיס – כנס משא ומתן ציבורי ישראלי-פלסטיני בקנה מידה קטן 12-13 ביולי, 2012 תיאטרון ערבי-עברי ביפו – תל-אביב, ישראל
הסכם 2: הסכם שלום מסכם גבולות: באופן עקרוני קו הפסקת האש מ-1967 הוא הגבול בין המדינות הישראלית והפלסטינית. יהיו שינויי גבול וחילופי קרקעות. הפרטים ייקבעו על ידי ועדת מומחים ישראלית, פלסטינית ובינלאומית. ירושלים: באופן עקרוני מערב ירושלים שייכת לישראלים בעוד מזרח ירושלים שייכת לפלסטינים. תנאים: שכונות עם רוב של יהודים יישארו תחת ריבונות ישראלית. ישראל תיתן לפלסטינים את אותה כמות של אדמה בתמורה. חילופי הקרקעות יישמרו למינימום. ועדה של מומחים ישראלים, פלסטינים ובינלאומיים תחליט על פרטי חילופי הקרקעות. אם הוועדה לא תגיע להחלטה תוך חצי שנה הנושא יחזור לשולחן המשא ומתן בקונגרס הישראלי-פלסטיני.
העיר העתיקה של ירושלים כניסה לעיר מהצד הפלסטיני תהיה תחת שליטה פלסטינית בעוד כניסה לעיר מהצד הישראלי תהיה תחת שליטה ישראלית. נושאי העירייה ינוהלו על ידי ועדה ישראלית, פלסטינית ובינלאומית. כוח ביטחון מיוחד ישראלי, פלסטיני ובינלאומי יהיה אחראי לשמירה על החוק והסדר בעיר. המקומות הקדושים ינוהלו על ידי נציגים של הדת הרלוונטית. לעיר העתיקה יהיה מעמד בינלאומי מיוחד. ועדה ישראלית, פלסטינית ובינלאומית תעבוד ליישום ההסכם.
חיבור בין עזה לגדה המערבית עזה והגדה המערבית יחוברו על ידי מעבר בטוח. זה יכול להיות מסדרון או גשר בהתאם להמלצות של ועדה ישראלית, פלסטינית ובינלאומית. הוועדה תחפש משאבים למימון המעבר. פלסטינים ישלטו במעבר החופשי. ישראל תשלוט באזור מעל ומתחת למעבר. הפלסטינים יבנו כפר שלום בשטח השווה לכמות השטח של המעבר.
נושאים עתידיים האסיפה לא הספיקה לדון ב: ביטחון, נושאי שמירת שלום, פליטים ואסירים. שתי המשלחות מסכימות שלא יהיה שלום עד שנושאים אלו יפתרו. הם מקווים להיפגש תוך חצי שנה כדי לסכם נושאים אלו.
משלחת ישראלית משלחת פלסטינית.